dec 092008
 

"De bende van de zere hand" had ik dit item eigenlijk willen noemen. Het lijkt me een mooie naam voor een gezelschap amateur-koks.

Want afgelopen zondag was ik ook nog even zeer optimistisch echt traditioneel frietjes aan het bakken bij de mosselen, toen er, -plots -, een paar spetters vet in het rond vlogen. Resultaat: blaren en brandwondjes op  drie vingers. Hoe het kwam weet ik nog steeds niet, maar eh … misschien nooit meer koken met een glaasje wijn in de andere hand?

Behalve de inhoud van mini quiches — zie een paar dagen geleden –, kun je ook de omhulling variĆ«ren, bedacht ik vandaag. Eens kijken wat er met een portobello paddenstoel te maken is.

  • 2 portobello paddenstoelen, schoongemaakt en een beetje uitgehold
  • 1 ei
  • stukje zachte gorgonzola
  • lente-uitje
  • paar eetlepels room

Vul de portobello’s met een mengsel van de rest. Eventueel peper. Op 180 graden in een ovenschaaltje ruim 30 minuten in de oven. Heerlijk, maar er is een nog onopgelost probleem: deze portobello’s waren een beetje lek en er kwam te veel inhoud in de ovenschaal.

  2 Responses to “Portobello met een quiche vulling”

  1. Kom ik per ongeluk op dit blog gegoogled, staat meteen bij mijn favorieten. Wat een heerlijke recepten, ik ben nogal gek van de oosterse keuken die rijk vertegenwoordigd is hier. Ik ga binnenkort eens een paar recepten uitproberen, maar vanavond kantonese tarbot….tja en daar vond ik geen recept van hier.

    groetjes Iety

  2. Variatie: eiwit en eidooier scheiden. Eidooier door kaas mengen. Eiwit opkloppen, voorzichtig door kaas/eimengsel vouwen. Verder zoals vermeld.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)