dec 162008
 

Ik heb mijn rechterhand verbrand, en het is nog steeds een handicap. Ik hoop zelfs dat het tegen Kerst echt over is, want ik zou wèl koken, maar de genezing is langzaam.

Dit recept had ik in ieder geval uitgezocht omdat het niet zo veel inspanning vraagt van mijn rechterhand. Een soort concert voor de linkerhand dus. Het recept gaat erom dat we de eend en de cantharellen precies goed bakken. Ik serveerde het op een bedje van spruitjes en aardappel — en inderdaad, die had ik niet zelf schoon gemaakt.

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalotje, héél fijn gesneden
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • boter

Maak de cantharellen heel goed schoon met een borsteltje. Dan nog heel even in stromend water om het laatste zand te verwijderen. Laat uitlekken op keukenpapier. Sjalotje zachtjes fruiten, dan cantharellen er bij op hoger vuur; na een minuutje blussen met de azijn; als bijna gaar in de oven zetten om warm te houden.

  • borst van tamme eend

Snijd een ruitjespatroon in het vel; probeer te voorkomen dat je te diep snijdt. Dus wel in het vet, maar niet in het vlees. Bak niet te zachtjes 8 minuten aan de velkant in een koekenpan tot het vel krokant is. Olie niet nodig: gaat vanzelf. Dan nog 3 minuten aan de andere kant.

Opmaken: zie foto. Resultaat: kerst-waardig.

  One Response to “Eend en Cantharel”

  1. Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit… begin gelijk trek te krijgen… foto is ook bijzonder mooi…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)