mrt 062008
 

Nog spannender was de Pieterman, een vis die ik niet eerder had gezien in een viskraam. Het is een beetje een bijvangst, dus je moet geluk hebben. De smaak zit in de buurt van rode mul en poon (waarvan hij familie is), maar ook een beetje als tong.

Laat hem vooral fileren door de visboer, want de vinnen – mochten die er nog aan zitten – hebben stekels die erg giftig zijn. Ik had twee mooie filetjes en besloot ze te bakken in boter, dan moet je ze alleen nog even voorzien van een beetje peper en zout, en ze licht bestuiven met bloem.

De saus volgt het stramien van een eerdere saus en gaat als volgt: 1 citroengras, 1 sjalot, 1/2 prei, 1/4 wortel fruiten in een beetje olie. Glas witte wijn en sap van 1 citroen er bij. Inkoken. 100 ml slagroom er bij. Weer inkoken. Zeven. Monteren met een paar klonten boter.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)