dec 062008
 

Ik heb gisteren wel een paar uur staan koken; behalve de gehaktballetjes (te veel) ging alles op. Succesnummer waren de mini-quiches waarvan ik het recept van een vriendin had gekregen. In de uitvoering heb ik wat veranderd, maar de ingrediënten zijn dezelfde gebleven. Zoals je ziet op de foto gebruikte ik een muffin-plaat voor 12 muffins (van de HEMA), en kleine papieren cups die er precies in passen. Of dat de makkelijkste manier is weet ik niet, ik ben niet zo ervaren met bakken.

  • 6 plakjes hartige taartdeeg (uit de vriezer, natuurlijk eerst ontdooien) of evt. bladerdeeg
  • beetje bloem
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels slagroom
  • 150 gram zachte (blanke) geitenkaas, in hele kleine stukjes of verkruimeld
  • 2-3 bosuitjes fijngehakt (hangt van de grootte af, ik had dit keer wel erg flinke bos-ui)
  • peper en zout

Meng ei, room, kaas  en bosui in een kom goed door elkaar. Beetje peper en zout erbij.

Steek zes rondjes met een doorsnede van ongeveer 6 cm uit de zes plakjes deeg. Maak van het restant deeg 6 even grote balletjes en maak daar met de hulp van de deegroller en een beetje bloem weer zes ronde plakjes van. Je kunt natuurlijk simpeler ook met 12 plakjes beginnen en de rest weggooien, maar ik ben zuinig opgevoed, dus dat doe ik niet.

Bekleed de binnenkant van de cups met de rondjes deeg. Doe dan in elke cup wat van het ei-kaas mengsel. Bij mij precies twee eetlepels per cup.

Dit gaat in een op 200 graden hete lucht voorverwarmde oven. Het oorspronkelijk recept zei 20 minuten, maar dat is echt te kort. reken maar op 35 minuten.

Ik heb nu al moeten beloven dit snel nog eens te maken, wellicht met kerst. Het lijkt me leuk om hier nog eens wat verder mee te experimenteren, bijvoorbeeld met roquefort en (wal)noten, of zelfs met een zoetig-hartige vulling. Wordt dus vervolgd.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)