sep 242008
 

Zit ik te klagen en dan gaat het plots weer. De graafmachines houden al twee dagen bijna pas op de plaats. Geen gebrom en ik kan weer ademhalen. Mannen kijken geleerd in de gegraven sleuven. Er zal wel iets mis zijn. In dit tempo verwacht ik een week vertraging. Maar morgen is wel de stroom eraf hier en zijn we dus bijna de hele dag off-line.

S. speelt weer, en dit keer om etenstijd. Ik besluit drie voorgerechtjes te maken uit de mediterrane keuken, en die peuzelen we uiteindelijk op tussen half negen en half elf ‘s-avonds. Lekker gezellig en dochterlief is ook nog even langs gekomen.

Mosselspiesjes

Dat staat hier. Zo lekker, was ik vergeten. Ik combineerde met een Thaise chili-saus, S. lust ze liever puur.

Pasteibakjes cantharellenragout

Roux (25 gram boter en 25 gram bloem), wat kippenbouillon, een bakje crême fraìche, 200 gram cantharellen, 1/2 tl pimenton dulce , peper, zout. Vult 4 grotere pastei bakjes uit de AH of 12 kleintjes. Smaakt heel erg naar pfifferlinggulash. Te lui om de bakjes zelf te maken. Wil je het volledige recept: mail me. Het is de moeite waard.

Lamsgehakt balletjes met een saus van pijnboompitten

Dit is goddelijk. De balletjes van gisteren (restant) met een saus van pijnboompitten van de grote Claudia. Die saus staat hier. Echt, ik heb het gemaakt! Geen mooie foto, morgen beter:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)