dec 052008
 

Een paar dagen geleden maakte ik lamsgehaktballetjes die zo in de smaak vielen, dat het recept vanavond al herhaald moet worden. Dus daarom, nog één keer, een balletjes-recept. Op de foto zie je het bij spaghetti, maar een dag later aten we de rest, opgewarmd, als voorgerechtje op wat stevige, geroosterde, sneedjes brood.

Voor de gehaktballetjes:

 • een pond lamsgehakt
 • een bos peterselie, fijngehakt
 • een kleine ui of een paar sjalotjes, fijngehakt
 • zout, komijn, kaneel
 • een ei
 • paneermeel
 • olie

Meng alles behalve het paneermeel en de olie. Maak er een bal van. Bestrooi de buitenkant daarvan met paneermeel, zodat die niet kleeft. Rol de bal nu voorzichtig uit in een lange, dunne cilinder. Snij van die cilinder steeds even grote stukjes af, zo maak je heel snel alle balletjes, en ook nog even groot. Bestrooi ze eventueel met nog wat paneermeel voordat je ze met je handen rond draait. Bak ze in de olie in één of twee porties goudbruin.

Voor de tomatensaus, zie eerdere berichten, zoals bijvoorbeeld hier. Die hield ik een beetje grof, niet door de zeef. Het geheel warmhouden in de oven. Vlak voor opdienen er nog wat stukje verse tomaat bij en wat zwarte olijven.

  2 Responses to “Lamsgehaktballetjes in tomatensaus”

 1. Beste Mr Ooijer,
  Al een hele tijd geleden was ik op zoek naar een goed makkelijk recept voor gehaktballetjes in tomatensaus. Die heb ik gevonden op uw blog! Fan waren ik en mijn gasten. Ik heb de link in mijn favorieten gezet, maar nu kan ik het recept voor de tomatensaus niet meer vinden! En het is iets te lang geleden om het recept nog uit mijn hoofd te kennen.
  Zou u het tomatensausrecept me kunnen mailen, of weer op de blog kunnen plaatsen?

  Bij voorbaat dank!

  Vriendelijke groeten, Esther

 2. @Ester, het linkje werkt weer. Hoop dat je het nog vaak maakt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)