jul 292008
 

Toen het een paar dagen geleden bijzonder warm werd zakte het aantal bezoekers op deze blog acuut. Ik snap dat wel: het leven wordt de rand van een zwembad. Ofwel de stortbuien maken dat je tot je knieën in het water in de tuin staat, ofwel de lucht vochtigheid van bijna 100% laat je maar naar één ding snakken, de rand van een zwembad met een koel drankje.

Ik maakte vooral iets met tomaten. Vrijdag tomaten en couscous (ja, die), zondag alléén artisjokken met mayo (na dit voorgerecht zaten we al vol), maandag paprika en tomaat volgens River Cafe Green over een pasta en vandaag dan de gevulde paprika.

Koop 5 grote paprika’s, vier zijn er om te vullen en één voor de saus. Selecteer die te vullen paprika’s op dat ze blijven staan. Doen ze dat niet, snij dan een stukje van de bodem. Daarna: snij de kap er af en maak ze schoon.

Met de vulling kun je alle kanten uit. Variant 1:

– 3 ons gehakt
– een aubergine
– een courgette
– 6 tenen knoflook
– een halve rode peper
– een bosui
– kaneel, komijn, piment (elk ongeveer een theelepel)

De aubergine schillen en de plakken 20 minuten met zout in een vergiet uit laten lekken. De courgette in plakjes grillen en dan kleiner snijden. Het gehakt in wat olie rul bakken, dan de knoflook er door en met de rest vermengen.

Vul hiermee de paprika’s, zet het kapje terug en doe 45-60 minuten in de oven op 170 graden.

Variant 2: neem gekookte rijst in plaats van gehakt, dezelfde kruiden, maar voeg wat noten en rozijnen toe.

Terwijl dit in de oven staat maak je de saus. Snij die laatste paprika klein en smoor hem 45 minuten in een tomatensaus die je hebt bewaard van een vorige keer. Of maak de basis-tomatensaus en voeg daar meteen de paprika aan toe. Na die 45 minuten door een zeef halen voor een mooie maar nog niet te gladde saus.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)