dec 232008
 

26-12-2006: Arden organiseert het december-foodblog event over cranberries.  Ja, ik had je mailtje gehad hoor Arden, maar ik vond dit recept zo alledaags en weinig origineel dat… nou ja, nu je aandringt:-) 

Het aantal bezoekers hier is sinds begin december verdrievoudigd. Iedereen wil geloof ik een leuk kerst-recept scoren. Welnu, als jullie nog tijd hebben om dit te lezen: de cranberry-saus van vanavond vond ik helemaal te gek lekker en veel beter dan de vorige met port die overigens ook al heel heerlijk was. Of was het ’t echt sublieme lamshaasje dat ik vond in Oegstgeest?

Genoeg turbo-taal. Voor de saus:

  • 140 gram cranberries
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 2 uitgeperste sinaasappels (ongeveer 1,2 dl vocht)
  • later een scheut Grand Marnier sinaasappellikeur.

Kook cranberries, suiker, en sinaasappelsap langzaam in. Laat wat afkoelen. Voeg een scheut likeur toe, warm weer op, maar zorg dat je nog een beetje van de alcohol kan proeven.

Noot: opmerkelijk en onbegrijpelijk is hoeveel suiker men elders in deze recepten gooit. Vaak gaat het 1 op 1 met de cranberries (dus 100 gram cranberries, 100 gram suiker). Ik gebruik een kwart, en zelfs dan denk ik soms dat het te veel is.

Opgediend met Roseval aardappeltjes met tuinkruiden en lof gesmoord in wat pastis. Héél mooi.

  One Response to “Lamshaasje met Cranberry-saus”

  1. Ik weet niet meer of ik je uitgenodigd heb voor het Foodblog-event december met als thema Cranberries. Zo niet, bij deze alsnog. Zou je met dit recept willen meedoen? Zie alle details op: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2008/11/foodblog-event-december.html

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)