apr 072008
 

Op de dag dat Karin de kip met citroen van Culinette aanprijst, sta ik, nog onwetend daarvan, met deze kip in de handen. S. had voorgesteld weer zo’n kip in braadzak te kopen, maar ja, dat zijn van die fabrieksbeestjes, en deze had tenminste volgens het label 81 dagen lekker rond kunnen scharrelen. En ik had thuis toch nog braadzakken liggen? Nou, dan kan je hem toch zelf kruiden? Dus ging deze label rouge de winkelwagen in, liep ik even terug voor wat extra citroenen, en maakte ik zondag het volgende.

Stop de kip helemaal vol met stukken van twee citroenen. Maak aan de buitenkant een paar sneedjes, en stop daardoor platte stukjes knoflook onder het vel. Wrijf goed in met zout en een beetje peper. Stop in een braadzak en bind die goed dicht. Zet in de oven op 180 graden hete lucht gedurende 70 minuten. Braad daarna nog even in de koekenpan om er een mooi korstje op te krijgen.

Conclusie: fantastische manier om klaar te maken, en veel lekkerder dan die fabrieksbeestjes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)