mei 132008
 

Tweede pinksterdag. Iedereen aan de BBQ. Ik had trek in gegrilde kip, dus verzon zelf maar een Chinees-achtig recept. Voor twee.

Snij een kipfilet in een paar lange repen. Marineer een uurtje in:

  • een theelepel zwarte peper saus
  • een theelepel chili bonen saus
  • een theelepel sesamolie
  • een scheutje kookwijn

Gril de reepjes gaar op een hete grilpan. Snij daarna in blokjes. Zet even opzij.

Dop pinda’s en leg een handvol daarvan ook even op de grilpan tot ze mooi gekleurd zijn. Doe bij de kip.

Wok groenten (de asperges en haricots verts zijn even voorgekookt):

  • asperges in ruitjes gesneden
  • halve haricots verts
  • 3 bos-ui in stukjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes in stukjes
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 2 eetlepels geraspte verse gember
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 2 eetlepels peperolie, inclusief wat van de pepers

Van het laatste beetje zoete sojasaus maakte ik een sausje. Dat gaat dan door de groente en we voegen de kip en pinda’s weer toe en warmen even op. Heel lekker, en behoorlijk pikant.

Erbij een wat minder pikante portie gebakken rijst.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)