jul 092008
 

2008-07-09a

Het weer is weer als vanouds: je weet niet of het zomer is of alweer herfst. Je gaat de deur uit met zonneschijn en komt thuis, doorweekt en met een druipende hond. Dit gerecht past prima bij dat weer, het is een kruising van een salade (voor de zomer) en een warme het hart verwarmende  pasta (voor in de herfst).

Het is maaltijd vullend, vegetarisch, met goede vetten, biologisch, hooguit op de pasta zelf na. Kortom, dit kabinet zou trots moeten zijn op dit volstrekt verantwoorde recept. Ik solliciteer hierbij onbeschaamd naar een adviesfunctie voor het nieuwe kabinetsoffensief voor gezond eten. Volg vooral de food bloggers!

Het belangrijkste lijkt me dat het ook nog lekker is.

Maak eerst een salade dressing van 1 avocado in blokjes, daarover 1/2 limoen uitgeknepen, twee fijn gehakte tenen knoflook, twee fijngewreven gedroogde Spaanse pepertjes, zes eetlepels zeer mooie olijfolie en wat peper en zout.  Meng daar door tien in kwarten gesneden kerstomaatjes, gehalveerde (en geblancheerde) haricots verts, kleine blokjes mozzarella, en een flinke bos fijn gesneden basilicum. Laat een half uur de smaken op elkaar inwerken.

Kook 250 gram penne voor twee personen (volgens gebruiksaanwijzing) net gaar. Giet af in een vergiet. Warm weer op in een bodempje van die mooie olijfolie, meng daarna de salade erdoor en verhit al omscheppend tot de mozzarella net begint te draden. Dien direct op met een ruime top van geraspte parmezaan en pecorino.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)