okt 102008
 

Ik had deze vis al vaker zien liggen, maar nog nooit gekocht. In Nederland is hij (ten onrechte) niet zo populair. De beste Nederlandse harder is die uit de WaddenzeeOp de viswijzer staat deze harder op de groene lijst.

Er zijn verrassend veel soorten harder; wat deze precies was en waar hij vandaan kwam kon de visboer me niet zeggen. Een mooi glanzend visje van 890 gram, gefileerd hield ik ongeveer de helft over. Dat zijn dus twee flinke filets. Er zit een soort zwart velletje in de buikholte, dat moet je weghalen, want anders smaakt de vis soms gronderig.

Goed schoongemaakt en ontschubd; daarna gewoon op de huid gebakken. De smaak is verrassend goed. S. vond het enigzins naar makreel smaken. Daar zit iets in, en ik kan me goed voorstellen dat gerookte harder in andere landen als een delicatesse wordt beschouwd.

Samen met wat pasta met cantharellen en een simpele salade.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)