mei 042008
 

Janneke Vreugdenhil had het niet bij het rechte eind — toen ze afgelopen zaterdag in de NRC opmerkte dat de lekkerste wijze van bereiden van asperges is om ze te stomen. Nee, ik doe ze in een braadzak en dat is nog veel lekkerder.

Dit is Hollandse top kwaliteit. De asperges maakte ik vanavond met gerookte zalm van Bawykov. Bovenop ligt een half aardbeitje van Frits Vreugd. De saus is een Hollandaise met kruiden uit eigen tuin. Asperges, zalm en aardbeien kocht ik gisteren in de Aspergehof in Woubrugge. Bawykov is een fantasie merknaam van een rokerij in Roelofarendsveen. Maar wel de beste van Nederland. Frits Vreugd teelt op biologische wijze aardbeien in het West-Friese, ergens ten noorden van Hoorn. En die saus? Ach, dat kan ik nu gewoon :-)

  One Response to “Asperges uit het groene hart”

  1. Hee ik kocht vorige week ook deze combinatie, maar wist niet waar de aardbeien vandaan kwamen. Ze waren inderdaad ongelofelijk smakelijk. Alledrie de ingredienten van zulke hoge kwaliteit – er hoeft dan niets meer bij. Behalve zo’n lekkere saus natuurlijk ;-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)