apr 192008
 

Het dinertje gisteravond startte met asperges als voorgerecht. "De keuken van ons moeder" noemt dit traditioneel Vlaams, maar volgens mij is dit ook traditioneel Brabants en Hollands, want zo aten wij het vroeger ook. Ik geloof dat ik het zelfs in de Hamert (beroemd om zijn asperges) een keer zo heb gegeten. Heel simpel, maar heerlijk.

Ik ging naar de Aspergehof en haalde de beste asperges die ze hadden. Dat mag best een tientje de kilo kosten.

Twaalf asperges in de braadzak, net als donderdag, en nog steeds uitmuntend. Opdienen met stukjes gekookt ei, blokjes beenham en een peterselie-botersaus.

Het werd héél gezellig. Na vier uur zaten we nog na te tafelen. Helaas schoot het fotograferen er bij in. Dit was het hele menu:

  • Asperges op Vlaamse wijze
  • Gegrilde Ribeye met roseval aardappeltjes uit de oven, venkel en een groene salade
  • Limoncellotaartje
  • In Chocola gedoopte Lambada aardbeien

Vooral die schattige Lambada’s hadden een foto verdiend. Maar ja, iets te veel wijn en Grappa op :-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)