apr 182008
 

Ik had gisteren vier asperges over, zeer foute weliswaar, van de landelijke grootgutter die ze uit Peru haalt. Echt, ik beloof je, vandaag komen ze uit de Aspergehof.

Maar goed, ik had er dus vier over, wel van goede kwaliteit, tijd voor een experiment. Het Ministerie had het gehad over een andere manier van garen van asperges — namelijk in olie — en naar aanleiding daarvan vroeg ik me af of je ze niet net zo goed in een braadzak zou kunnen doen met hetzelfde resultaat. Het antwoord is wat mij betreft 100% ja!

Laat de asperges voor het schillen een half uur in een bak koud water liggen. Schil ze op de gebruikelijke wijze, doe ze in een braadzak (geen extra vocht er bij), bind die goed dicht en zet een half uur in de oven (hete lucht) op 165 graden. De braadzak stond helemaal bol toen hij de oven uit kwam, op de foto is hij helaas net weer ingezakt.

De asperges komen er boterzacht en heel intens van smaak uit.

  2 Responses to “Asperges in een braadzak”

  1. Goed idee! Behoudt de smaak misschien nog wel beter dan stomen. In olie garen is een kliederboel vind ik.

  2. Mr Ooijer, volgend jaar 30 april verdient u een lintje.
    Wat is dit een fantastisch idee!
    Een tip: je moet niet, zoals bij mij op de gebruiksaanwijzing van de braadzakken staat, een hoekje van de zak afknippen. Dan ontstapt de stoom en kleuren de asperges en dat ziet er minder mooi uit. Dom, had ik natuurlijk kunnen bedenken. Voor de smaak maakte het overigens geen verschil, ze waren heerlijk.
    En je hebt niet zo’n plens kookvocht op je bord.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)