mei 202008
 

Internet filmpjes zijn helemaal in. En het is leuk, kookvideo’s , maar het heeft ook zo zijn nadelen. De eerste vraag is bijvoorbeeld: wat is de doelgroep en behoor je daartoe? Zo keek ik op chefsonline.tv naar een filmpje over het maken van een sauce hollandaise. Leuk om te zien hoe een sterrenchef dat maakt met een pannetje direct op het fornuis alsof er echt helemaal niets aan is, maar een beginner heeft hier weinig aan, want op deze manier mislukt het met grote waarschijnlijkheid. Volg de klassieke manier "au bain-marie" totdat je die kan dromen, zou ik adviseren, en kijk dan nog eens of het anders kan.

Zelfs "au bain-marie" mislukte mijn Hollandaise zondag. Ik weet niet precies wat er fout ging, maar de saus wilde niet binden. Wat wel lukte waren de aardappelblini’s.

Ik had een aardappelpuree gemaakt van kruimelige aardappelen, die door een puree-knijper gehaald, en voorzichtig wat room en crème fraîche er door gelepeld. Maak er afgeplatte even grote balletjes van. Dan komt het moeilijke deel. Je moet ze heel voorzichtig op een niet te hoog vuur in een pan met een beetje olijfolie aan beide kanten bakken. Bij het omdraaien moet je er eerst een spatel onder schuiven, want anders laat het korstje los!

We aten het met roodbaarsfilet (met pesto), tomaten taartje tartin, en een salade van rucola en andere sla. Nog een filmpje: hoe fileer je een roodbaars van de site visfileren.nl. Zeer leerzaam!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)