mei 282008
 

Vorige week te veel aardbeien gekocht en geen zin om weer een aardbeientaart te maken? Dan is het voorgerecht uit de laatste delicious (juni 2008) van aardbeien met bresaola een goed alternatief. Bresaola is gedroogd rundvlees uit Italië, te krijgen in goede delicatessenzaken.

Op deze foto ligt er nog mozarella bij (zoals het oorspronkelijke recept voorschreef). Maar na enkele happen besloten we dat dat totaal niet paste: de smaak van deze toch goede mozarella werd helemaal weggedrukt. We vervingen het door een paar krulletjes extra belegen boerenkaas. Veel beter. Kan je ook het zout uit het oorspronkelijke recept weglaten.

Voor twee personen:

  • paar ons aardbeien in plakjes, bestrooid met ruim zwarte peper en twee eetlepels goede balsamico.
  • onsje bresaola in dunne plakjes
  • blaadjes rode basilicum
  • rucola
  • krulletjes extra belegen of oude boerenkaas
  • olijfolie

Leg de basilicum tussen de plakjes bresaola; rol die op en snij in dunne reepjes. Schik alles op de borden en besprenkel met de olijfolie. Als de aardbeien erg sappig waren, vergeet het aardbeiensap dan niet!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)