jul 242007
 

Vrijdagochtend om half vier opgestaan, om kwart over vier op het vliegveld van Tel Aviv en dan nog maar net op tijd om de El Al vlucht van kwart over zeven naar Amsterdam te halen…

Niet zo vreemd dus dat ik vrijdagmiddag maar half wakker was en met heel andere boodschappen de winkel weer uit kwam dan ik op mijn lijstje had gezet. ‘s-Zondags kwam de vraag: wat maak ik er nu van? Van twee kilo mosselen in de schelp, groentes voor in een salade, en een verse pasta? Twee kilo is wat te veel voor in een pasta saus. Oplossing: maak er twee gerechten van. Kook eerst voor beide gerechten de mosselen.

* olijfolie
* uitje gesneden
* 2 teentjes knoflook fijn gehakt
* paar worteltjes in stukjes
* een preitje in ringen
* optioneel: een schoongemaakt rood pepertje
* een glas droge witte wijn
* 2 kilo mosselen

Laat de wok goed heet worden, zet het vuur dan wat lager en bak in wat olijfolie de goentetjes aan. Maak de mosselen eventueel schoon (de mijne waren al schoongemaakt). Kieper die twee kilo even in een vergiet waar ze wat kunnen uitlekken. Dan, als de groentetjes een beetje gaar zijn, kieper de twee kilo mosselen in de wok en gooi er het glas witte wijn over. Breng weer aan de kook. Dek af met een wok deksel, maar roer zeer regelmatig door. Het is klaar als alle schelpen open zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit, bewaar het vocht. Gooi de groentes weg.

Eén kilo gaat in het voorgerecht, de ander in de pasta saus.

  One Response to “Zondag’s mosselmaal: mosselen koken in de wok”

  1. Heerlijk mosselen! Wat heb ik op dit moment zin in een portie vlezige mosselen. Klaar gemaakt in een pot of een wok dat maakt me allemaal geen mossel uit, gewoon genieten van deze smaaksensatie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)