aug 132007
 

Dit is het seizoen dat we in allerlei tuinfeesten verzeild raken. Dit weekend dus ook, zondag de verjaardag van een nichtje — die ook nog voor 8 maanden in Zuid-Amerika gaat studeren. Drukte verwacht — zo’n 40 gasten. Of "oom Ooijer" wat kon bijdragen aan de barbeque.

Ik maakte de avond tevoren zo’n 2,5 kilo pasta-salade met een heel vreemde saus. Als je het recept van de saus ziet denk je dat het niet kan werken, maar het gaat goed.

De saus:

  • 80 gram olijfolie
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/4 liter slagroom
  • zout, peper
  • bindmiddel (allesbinder of maizena)

Verhit alles in een pannetje en breng aan de kook. Bind daarna met wat maizena of allesbinder en laat wat inkoken. Vuur uitzetten en bewaren in een bakje voor de volgende dag. Het rare is dat dit niet echt goed mengt, maar toch, een dag later, een prima saus over de pasta salade is.

Dan de pasta. Ik doe dat natuurlijk elke keer anders, dus wat eerst een pasta met artisjok en zongedroogde tomaatjes was, is nu het volgende:

  • 1 kilo pasta (penne) gekookt
  • 8 ons gerookte kipfilet
  • 2 ons kempische ham (of parma ham, maar dat is duurder)
  • 1,5 ons fijngesneden zwarte olijven (of gewoon het hele potje)
  • 4 AH bakjes basilicum fijngesneden
  • een aantal onzen haricot verts kort aangekookt en in de helft
  • twee komkommers in stukjes
  • ruim een ons parmezaan in vlokjes
  • zout, peper, knoflook.

Dan ziet het er zo uit.

Dat blauwe kleurtje op de achtergrond is niet voor de foto, het was gewoon de bak waarin ik het ging transporteren. En de saus zit er dus nog niet over…

Het ging zondag bijna helemaal op :-)

  One Response to “Pasta salade met een vreemde saus”

  1. ’t nichtje was vast reuze blij met de bijdrage van oom ooijer!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)