aug 172007
 

Voorgerecht voor twee personen.

Via M. kwam ik op het volgende.

  • een pakje gerookte eendeborst (in plakjes)
  • sap van een halve citroen
  • een kwart komkommer in hele dunne plakjes
  • een eetlepel vissaus (Nam Plak)
  • een theelepel Koreaanse peper
  • een teentje knoflook fijngesneden
  • een rijpe avocado in plakjes gesneden
  • peper en zout
  • rucola cress en plakjes citroen voor de garnering.

Marineer de plakjes gerookte eendeborst een uurtje in de vissaus, citroensap, Koreaanse peper en knoflook. Maak twee bordjes op met een laagje komkommer, dan de avocado (en doe daar wat peper en zout op) en tenslotte de eendeborst. Garneer met rucola cress (of tuinkers o.i.d.) en plakjes citroen.

Heel bijzonder!

  One Response to “Salade van gerookte eendeborst”

  1. Ziet dr lekker uit!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)