dec 302007
 

Heb ik ‘s-middags op verzoek van een mede-blogger mijn beste recept van 2007 beschreven — en dan maak ik ‘s-avonds iets beters.  Zo voelt het. Dit is zo goed, het kwam in ieder geval in aanmerking.

Ja, dat was het resultaat. Van een stukje zeewolf van ongeveer 4 ons. Ik overdekte dit stukje eerst met kruiden (bieslook, basilicum, peterselie), en toen met kleine stukjes grote garnaal. Wat zout en peper. Neem een blaadje gelatine, snij het in vier reepjes, drenk het in koud water tot het zacht is en leg het op de vulling.

Dit alles ligt ruim in cellofaan. Maak een rolletje, en pak het helemaal goed dicht. Zet in de stoomoven op 96 graden, gedurende ongeveer 30 minuten. Alle sappen blijven in het dichte pakje, dat maakt de smaak zo goed. Als het genoeg is afgekoeld, pak uit en snij plakken af.

Zoals je ziet aten we het met haricots verts in een tomatensausje.

  3 Responses to “Visrolletje van zeewolf met kruiden en garnalen”

  1. Mooi, direct een goed voornemen voor volgend jaar: dit recept proberen! Ik heb al een half jaar zo’n mooi stoommandje in huis en nog nooit gebruikt. Bedankt voor de inspiratie :)

    Martine

  2. Leuk! Ik schreef cellofaan, nmaar dat moet magnetron-folie zijn. Dat is hittebestendig. Of de gelatine echt nodig is, weet ik niet. Ik ga het vanavond zonder gelatine proberen.

  3. Prachtig! En vast heerlijk.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)