mrt 162007
 

De salade van gisteren was echt goddelijk en vroeg vanavond om een directe herhaling zodat ook Sylvia er van kon proeven. Dus kijk even beneden, en vermenigvuldig alles met een factor 2, en voeg geroosterde pijnboompitjes toe. Dat, of een ander nootje, maakt de smaak nog net iets beter. Morgen of uiterlijk overmorgen ga ik dit nog een keer maken, want er is nog wat groente over en die moet binnenkort echt op.

We aten er (natuurlijk) een stukje vis bij. Filet van Tilapia. Ik maak het al vaker zo, en het lijkt een beetje op wat Simply Recipies er recent van maakte. Toeval? Niet helemaal. Ik zag haar recept vlak voor ik naar de winkel ging :-)

  • Droog de visfilets (2 keer 2 ons) en bestrooi ze met flink wat Spaans paprikapoeder (mild) en een vleug Cayennepeper. Zet even opzij.
  • In een wok: (rijst-)olie, 4 tenen knoflook (fijngehakt) , 3 lenteuitjes (gesneden), 1 prei (mooie ringen uit het wit) — wokken op een hoog vuur.
  • Dan op wat lager vuur er een 10-12 zwarte olijven (in stukjes gehakt) bijvoegen en mee laten koken.
  • Scheutje tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren.
  • Deze "saus" opzij duwen in de wok en de beschikbare ruimte gebruiken om de vis te bakken — een paar minuten aan elke kant.

Dan heb je dit.

Yam, yam.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)