mei 222007
 

Ik was even stil, maar niks ernstigs hoor. Afgelopen zaterdag hebben we de verjaardag van mijn oudste zus gevierd in een leuk restaurantje in de Frans Halsstraat in Amsterdam: De Witte Uyl. Een aanradertje, al beweerden mijn kinderen dat mijn gravad lax nog lekkerder was.

En mijn zus had smakelijk gelachen om het mislukte taartje, maar, zei ze, ze had wel een paar keer iets anders gemaakt van deze blog. En we bespraken dus de aanpak van dit kleine quiches recept; maar ik was best trots, want mijn zus kan echt koken :-)

Helaas ging ik zondag van de zonneschijn naar regen zal ik maar zeggen, ik maakte iets wat in mijn ogen weer totaal mislukte en het vermelden — zeker in detail — op deze blog niet waard is. Gelukkig krijgt wat ik maandag maakte in ieder geval de schoonheidsprijs voor de mooiste asperge salade die ik ooit maakte.

Nooit aten we in het voorjaar zo veel asperges. Maar we ontdekken ook steeds iets nieuws qua smaak, zoals ook dit recept. Het grillen is, eerlijk gezegd, ook weer een klein beetje geïnspireerd door het etentje van zaterdag.

Ik maakte een pond asperges schoon en kookte ze een minuut of vijf. Heel voorzichtig uit de pan halen (dat weet ik nu wel:-)) . Daarna heb ik ze gegrild op de grilpan met een beetje mooie olijfolie en ze pasten perfect op deze mooie schaal uit Denemarken. Bestrooien met Rucola Cress en garneren met mooie stukjes tomaat. Beetje zout en peper, geen verdere olie, geen azijn.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)