jun 142007
 

TGRWT #3: duckbreast with strawberries and koriander

Via M. kwam ik bij dit thema, en het was wel een leuke gedachte: hoe maak je een mooi gerecht met aardbeien en koriander. Onderstaand recept had ik al vanaf zondag in mijn hoofd en vandaag maakte ik het. Het voelde als "eindelijk"; zo lang had ik er over nagedacht. Als het dan ook nog een beetje werkt is de tevredenheid groot.

Marinade:

  • 250 gram geprakte aardbeien
  • 2 theelepels gekneusde koriander zaadjes
  • 1 theelepel gekneusde sezchuan peper korrels
  • 2 eetlepels walnootolie

Eend:

  • 1 tamme eendeborst filet van 180 gram

Andere ingredienten:

  • scheutje grand marnier of een andere likeur
  • wat extra aardbeien in plakjes
  • een kiwi in plakjes

Marineer de eend minstens twee uur in de marinade. Eend in een schaaltje doen en een half uur in de oven bakken. Probeer vooral het vel / de bovenkant krokant te krijgen. Marinade opwarmen met een beetje grand marnier tot het een mooie saus is. Bordje opmaken met aardbeien, de saus en de kiwi. Eend aansnijden en opdienen.

Commentaar: de koriander zaadjes lijken wel een munt-achtig smaakje toe te voegen. Heel bijzonder. Ik vergat er ook nog wat koriander-blaadjes bij te doen voor de decoratie. Dit recept is zeker nog niet perfect maar dit kan al echt aan vrienden en kennissen geserveerd worden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)