jun 082007
 

Na een half uurtje knutselen aan de pasta had ik 16 velletjes van ongeveer 12 bij 12 cm.  Nu de vulling maken (bron: xquis.com):

  • 140 gram groene olijven zonder pit fijngehakt (dat is precies de inhoud van een AH potje)
  • 120 gram ricotta
  • 100 gram parmesaan
  • 2 eieren
  • geraspte citroenschil
  • behoorlijk wat zwarte peper uit de molen

Deze ingredienten in een kom door elkaar husselen. Neem een velletje pasta en verdeel die in gedachten in vier delen. Leg in het centrum van elk deel een (ruime) theelepel vulling. Kwast de randen van die delen in met water, en plak er nu een tweede velletje pasta bovenop. Plak het goed vast en zorg dat er geen lucht achter blijft. Snij het nu in vier stukken en leg het op een plaat te drogen (zoals op de foto in de vorige post).

Zo had ik dus na nog een half uurtje werk 32 ravioli’s. Ik hield er 12; de rest ging de vriezer in. Zet in een grote pan veel water met wat zout op en breng dat aan de kook. Maak ondertussen de saus:

  • wat gesmolten boter (zo veel of zo weinig als je lekker vindt, ik neem nooit zo veel)
  • wat verse salie
  • een kwart gesnipperd sjalotje

Kook de ravioli een minuut of zes, haal ze dan met een schuimspaan uit het water en leg ze op een bord. Overgiet met de saus. Het is niet erg dat er wat water meekomt, dat is juist de bedoeling.

Bestrooi tenslotte met wat gekruid zout of wat extra parmesaan.

PS: vol trots kan ik melden dat ze allemaal heel bleven in het water. Dat is wel eens anders geweest:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)