jun 092007
 

Op het vliegveld(je) van Florence lag zo’n typisch toeristenboek: "The Cuisine of Italy: all the recipes". Ik bladerde er wat in, en het was eigenlijk best een interessant boek — een leuk overzicht van de Italiaanse keuken. Niet duur ook, dus gekocht. Het volgende recept is er aan ontleend. Ik maakte het gisterenavond als voorafje voor twee.

Het is een pizza recept waarvoor je geen pizza-deeg hoeft te maken en geen pizza-oven nodig hebt. Gewoon een half uurtje in een normale oven op 175 graden. Ik had nog nooit zo’n soort deeg gemaakt en was helemaal verrast dat het zo simpel kan zijn.

  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram patent bloem

Kook de aardappels en als die wat zijn afgekoeld, schil ze en haal ze door de puré-knijper. Meng met de bloem en kneed er een mooie bal deeg van. Laat even rusten en maak ondertussen de rest klaar (de "vulling"). Hier kan je natuurlijk van alles maken, dit is alleen maar wat ik deed.

  • tomaten, in stukjes gehakt, zonder vocht en pitjes, in totaal 230 gram
  • flinke eetlepel kappertjes
  • 3 fijngesneden ansjovisjes
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • verse salie en wat gedroogde oregano
  • chilipeper (poeder of één klein gedroogd pepertje dat je verkruimelt)
  • zwarte ontpitte olijven

Rol de bal deeg nu uit met een deegroller tot een mooi rond mini-pizzatje. Beleg met de rest van de ingredienten. Maak er iets leuks van.

Een half uur in de oven op 175 graden, en het was echt smullen! Het staat of valt denk ik wel met de kwaliteit van de tomaten. Ik gebruikte tasty-toms.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)