apr 272007
 

Gisteren konden we na enig zoeken nog in de door ons gewenste periode een redelijk geprijsd retourtje Florence boeken: dus gaan we straks eind mei weer een dag of tien naar Toscane.

Om het te vieren maakte ik een paar Italiaanse recepten. Waaronder deze pasta-salade.

  • 200 gram pasta (ik heb restjes van maar liefst drie verschillende soorten gebruikt)
  • 1 klein spaans pepertje (zonder zaadjes)
  • 1 zoete rode paprika in stukjes
  • 4 (tasty tom) tomaten in stukjes
  • 2 tenen knoflook in stukjes
  • mooie olijfolie
  • 40 gram amandelschaafsel, die even in een hete koekenpan is aangekleurd (voor de garnering)
  • nog 2 tasty toms in partjes voor de garnering
  • salie en basilicum fijngehakt
  • zout

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat afkoelen. Doe de 4 tomaten, de paprika, de knoflook en het pepertje in een beker en maal ze fijn met de staafmixer. Giet dan voorzichtig olie bij en blijf mixen, zodat een soort vinaigrette ontstaat. Raar: dat deed ik vroeger in een blender, maar in de nieuwe blender die ik sinds kort heb werkt dat niet! Afijn, zo gaat het ook…

Saus door de pasta mengen, bestrooien met de kruiden en de amandel en garneren met de resterende tomaten. Snufje zout er over.

Opdienen op een mooie schaal.

PS: het restje was vanochtend als ontbijt ook nog heel lekker:-)

  2 Responses to “Pasta salade met amandelen”

  1. Waar anders naar toe? Toscane, mag ik al zeggen ‘het Culinaire Paradijs’ in Europa? Wel voorzichtig mee zijn he… geen marsverpakking uit het raam smijten en zelfs geen lege flessen olijfolie in de berm. De mooiste periode ook, geniet ervan!

  2. veel plezier!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)