Sylvia was even laat, dus ik had aangeboden wat te maken. Dan ontstaat het gerecht in de auto op weg naar huis en wandelend door de supermarkt. Eén van de criteria wordt dan dat de restjes van gisteren ook op moeten.
Voor twee: 2,5 ons (bijna) verse lint pasta ofwel pappardelle (hoe je dat ook schrijft :-)) die een minuut of 4 moet koken met een sausje van vis en tomaten.
stap 1: bak een mooi stukje zalm van 1,5 ons
Ik had de zalm met wat pimenton picante bestrooid. Aanbakken in wat olijfolie, 3 minuten per kant, en zet de zalm weg. Gebruik de olie in de volgende stap.
stap 2: maak een mooie basis tomatensaus
Dit heb ik al zo vaak beschreven, dit sla ik even over.
stap 3: voeg je favoriete groentes en smaken toe
Anderhalf gesneden paprika, en een lekker dotje gedroogde salie. Ook nog wat knoflookstengeltjes die ik had liggen.
stap 4: bakje garnalen en fruit de mer er bij, en de zalm in stukjes
stap 5: de inmiddels gaar gekookte pasta afgieten en voorzichtig door de saus roeren en weer opwarmen.
Opdienen met wat parmesaanse kaas (en, in ons geval, een restje vis van gisteren dat ik in de oven weer had opgewarmd).