aug 212007
 

"Receptjes"? Nee hoor. Lang niet altijd. Geïnspireerd door Gordon Ramsay — het staat helemaal niet in zijn boek dus als het niet klopt ligt het aan mij– maakte ik vanavond het volgende. Er zijn drie lagen. De onderste is pasta met groentes en garnalen. Laag twee is de sauce gribichi. Laag drie is de op de huid gebakken zalm.

Pasta met groentes en garnalen

Neem diverse groentes en stoom die zo’n 6 minuten in een stoompan. Ik nam zeekraal, broccoli, ui en courgette. Daarnaast zo’n 200 gram rauwe garnalen even gewokt. 250 gram verse pasta (papperdelle). Op het laatst  / aan het eind 4 minuten gekookt en er door heen.

Gribichisaus

Die heb ik al eerder laten zien, maar dat was toen met aardappelen. Het is nog steeds één van mijn favorieten. In tegenstelling tot het eerdere recept gebruik ik twee eieren, die wat harder zijn gekookt, dus ook met minder olie, maar wel met wat meer Italiaanse kruiden — tijm, salie, etcetera. Heel erg belangrijk in de smaak was een kleine dosis rucola-cress.

Op de huid gebakken zalm

Spreekt vanzelf. Zalmfilets met een velletje bakken op het vel. Zorg dat de binnenkant rosé blijft.

We dronken er een Australische Chardonnay bij. Mooie combinatie versus het zuur/zoet van de Gribichi saus. Toch ben ik er niet zo dol op en prefereer een Sauvignon Blanc.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)