dec 012007
 

Het is een rare keelontsteking. De helft van de tijd voel ik me prima, en net als ik denk dat ik me mogelijk loop aan te stellen slaan de wraakgodinnen weer toe en kan ik maar beter even gaan liggen. Maar ik ben niet de enige zie ik.

Afijn, Toen ik me gisteren eind van de middag weer wat lekkerder voelde, ging ik toch maar koken. Dat viel niet mee. Ik had soms moeite het recept te lezen. En de foto van het eten mislukte. Gelukkig was het nog wel heel lekker.

Ik maakte weer de roerbak van kip in 5-kruidensaus uit "China Modern". Die houd ik dan  warm in onze fantastische nieuwe oven. Daarnaast maakte ik uit de losse pols een beetje mie voor ons tweeën.

  • 1,5 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1,5 eetlepel fijngehakte verse gember
  • olie
  • 1 prei fijngesneden en  schoongemaakt
  • 2 stengels bleekselderie fijngesneden en schoongemaakt
  • 1 rode peper zonder pitjes
  • 7 grote rauwe garnalen schoongemaakt en dit keer in vier stukjes gesneden
  • 1 half bosje selderie fijngesneden
  • 1 half pak chinese eiermie

Zet een grote pan met 2 liter water op. Als het kookt — kruimel de mie er in. Zet als het opnieuw kookt het vier meteen uit. Laat vier minuten staan en giet dan af. Afspoelen met koud water.

Wok op een hoog vuur eerst even de knoflook en gember, dan de groentes en peper en tenslotte de garnalen. Vuur lager zetten. Voeg de mie weer toe en warm op. Garneer met de selderie. Je kunt er eventueel ook nog wat lichte sojasaus bij doen, maar dit is prima zo naast de kip.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)