okt 152007
 

Koken met delicious wijnen [2]

Ook dit recept komt net als het vorige uit "De Frans-Mediterrane Keuken".

Poulet aux crevettes

  • een grote bout kip per persoon
  • een tot twee tenen knoflook per bout (in plakjes)

We nemen twee grote kippenbouten (met dij — één per persoon) en bereiden die voor. De eerste truc is inkepingen te maken in het vel met een scherp mes en onder het vel stukjes knoflook te verstoppen. Je hebt per bout tussen de 1 en 2 teentjes knoflook nodig (afhankelijk van hun grootte en van jouw smaak). Daarna marineren we de kip in het volgende mengsel:-

  • 1 verkruimeld gedroogd chilipepertje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels dessert wijn, ik gebruikte de Torres Moscatel Oro uit de delicious aanbieding
  • lekker wat zout en peper

Dit moet minstens 4 uur trekken en je moet de kip regelmatig keren. Daarna gaat de kip een uur in de oven op 200 graden. Kijk na een half uur of de bovenkant niet te hard gaat — indien wel, leg er een velletje alu-folie op.

  • 8 grote rauwe garnalen
  • halve bos peterselie

Maak de garnalen schoon — ik pel ze op het staartje na en verwijder het darmkanaal — , en gooi ze 5 minuten voor tijd bij de kip zodat ze net gaar genoeg zijn als je de kip uit de oven haalt. Bestrooi met gehakte platte peterselie (nog niet op de foto).

Dit is best een stevig gerecht, helemaal in combinatie met het garnituur dat ik maakte. Dus dronken we er de derde delicious wijn bij, de "De Loach Pinot Noir", en dat was een mooie combinatie.

De garnituur volgt in deel drie van dit drieluik.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)