mei 172007
 

Ik maakte vandaag twee groentengerechten die tesamen voor twee personen een meer dan complete maaltijd vormen. De eerste, deze salade met asperges, komt uit "River Cafe Kookboek Groen". Dit is mijn versie, en voor het origineel ga je naar pagina 138.

  • 500 gram groene asperges schoongemaakt (ik vond de mijne een beetje houtig, dus ik heb ze zelfs geschild, wat je  normaal niet hoeft te doen bij groene asperges) , 5 minuten gekookt
  • 3 eieren 5 minuten gekookt zodat de dooier nog zacht is
  • 8 ansjovisjes uit een potje van het merk delicius afgespoeld onder de kraan
  • 1 ons zwarte pitloze olijven (in stukken gehakt)
  • drie eetlepels platte peterselie
  • 1 halve rode peper fijngehakt zonder zaadjes
  • olijfolie en wat limoensap
  • wat zwarte peper en wat fleur de sel (zeezout)
  • 1 ons parmezaan in vlokjes of krullen

In een heel grote pan verwarm je een grote hoeveelheid water met de asperges er in. Als dat aan de kook raakt doe je de drie eieren er bij en laat het geheel vijf minuten koken. Schep de eieren in een pannetje en laat ze schrikken met koud water. Schep de asperges voorzichtig in een vergiet en laat ze uitlekken.

Leg de asperges op een mooie schaal. Bestrooi met peterselie, stukjes peper en olijven. Leg de ansjovisjes er over heen.

Pel de eieren voorzichtig. Als het goed is, is de dooier nog zacht. Snij elk ei in twee en laat de dooier in een kommertje lopen. Sprenkel eerst het eigeel over de salade, dan de olijfolie en het limoensap. Hak het wit fijn en leg dat er weer overheen. daarna de peper en het zout, en tenslotte de parmezaan.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)