okt 152007
 

Koken met delicious wijnen [3]

Ik had een wonderschoon stukje Italiaanse rauwe ham met roze pepertjes gevonden bij de lokale slager en daar een paar ons van laten snijden. Het blijft ook nog weken goed, dus geen haast om het allemaal op te maken.

Helaas heb ik geen goede foto, maar mijn ovens hadden het even druk.

Lof met Prosciutto

  • 2 struiken lof, gestoomd in de oven
  • per half struikje er een lapje prosciutto  omheen
  • bestrooid met pecorino (wat is dat toch een lekkere kaas — werkpaardje ook)
  • gegrild in de oven

Verborgen geheimen in de aardappel

Dit is een aan Jamie ontleende truc. Volgens mij kan je hier nog veel meer mee doen dan dit recept, ik ontdekte het pas afgelopen zaterdag.

Neem twee aardappelen per persoon, boen ze schoon en doorboor ze in de lengte (langste richting) met een appelboor. Bewaar de boring. Maak een vulling per aardappel, bijvoorbeeld:-

  • een lapje prosciutto
  • een ansjovisfilet
  • een blaadje salie
  • wat gehakte knoflook
  • een vleugje peper (desnoods chili)

Rol de rest van de ingredienten stevig in het lapje rauwe ham. Stop deze vulling in de aardappel. Duw aan. Snij de boringen op maat, zodat je ze terug kunt stoppen en het net lijkt of de aardappel heel is.

Dit gaat ook een uur de oven in op 200 graden, dus dat combineert mooi met de kip van de vorige post. Na dat uur is de ansjovis vrijwel geheel gesmolten, en merkwaardig was dat de prosciutto dat ook bijna helemaal was. De smaak die overbleef was geweldig. Ik had visioenen van andere vullingen :-)

Vanwege deze toch wel pittige bijgerechten paste de Pinot Noir uitstekend.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)