jul 242006
 

We hebben een hittegolf, ja dat weet iedereen die in Nederland zit. Collega B., net terug uit ItaliĆ«, waar het stukken minder warm was, vroeg of ik een recept had voor Gazpacho, die lekkere koude Spaanse soep. Zeker, alleen is dit Sylvia’s recept, die dat vanavond even dicteerde. Ze had het nooit eerder opgeschreven, maar het gaat als volgt.

Zet 1 pak tomatensap (niet gekruid) klaar

De volgende ingredienten gaan in de blender of keukenmachine:

2 oude bruine boterhammen geweekt in water en uitgeknepen
1 grote spaanse (beetje zoete) ui in grove stukken
3 tenen knoflook
1 el azijn
1 el olijfolie

Maal deze ingredienten fijn, samen met een flinke scheut van de tomatensap.

De rest van de ingredienten wordt fijngesneden maar niet gemalen:

3 eieren hard koken en fijnsnijden
1 groene en een gele paprika in kleine blokjes gehakt
een paar tomaten in stukken, ontdaan van zaadjes

Doe de inhoud van de blender in een grote kom, voeg de rest van het tomatensap toe en roer goed door. Daarna nog de fijngesneden ingredienten er wat voorzichtiger doorheen mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen, dan de soep koud laten worden in de koelkast. ‘s-Ochtends maken, ‘s-avonds eten is een prima idee.

Opties: kleine stukjes komkommer er in. Garneren met wat peterselie of zelfs munt.

Stokbrood erbij. Genoeg voor 2.

PS: die uiensoep van de vorige post is koud ook heel lekker. Vegetariers kunnen bovendien de kippenbouillon daarin ook heel goed vervangen door een mooie groentenbouillon!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)