jul 072006
 

Aan het eind van de vakantie, om de restjes weg te werken, maakte ik een aantal hapjes. Tapas dus eigenlijk.

[1] Bruchetta: dat is brood dat eerst wordt ingesmeerd met knoflook en olie en dan wordt geroosterd onder de gril in de oven. Bekleden met tomaten, (zoute) ansjovis en een beetje oregano (beter: basilicum, maar dat was er niet meer).

[2] Rolletjes kipfilet. Van een platgeslagen kipfilet, twee lange stukjes gemaakt. Bestrooien met pikant paprikapoeder. Eerst een beetje aangebraden in de koekenpan. Daarna gevuld met een plakje seranoham en een plakje kaas. Opgerold met een prikker er door heen en gaargemaakt in de oven (tot de kaas is gesmolten). 

[3] Artisjokhartjes met (Spaanse blauwe) kaas. Deze hartjes eerst met wat olie en knoflook er over heen in de oven, dan de kaas erbij tot die gesmolten is. Met lekker brood erbij – niet te vergeten — om de olie, knoflook en kaas op te deppen.

[4] 6 Langoustines uit de oven, met knoflook en paprikapoeder onder de gril.

[5] Schaal olijven. – Deze zijn al zo lekker dat je er niets aan hoeft toe te voegen. Maar in Nederland zou ik de olijven van een wat mindere kwaliteit marineren in gekneusde korianderzaadjes en limoensap.

[6] Kaas uit Asturie en brood. Spanje geen kaasland – zoals in de ANWB-gids stond? Vergeet het maar. Deze kaasjes zijn fantastisch! Calabres is één van de beste blauwe-schimmelkazen die bestaat.

[7] Veel aardbeien. Bijna zo goed als de super-super-aardbeien (“Lambada’s”) die we bij mijn zus aten de dag voor we vertrokken. Gewoon puur, zonder enige toevoeging.

  One Response to “Tapas uit Gijon”

  1. Wat een leuke ontdekking, deze weblog. Ik zocht in weblog.nl op ‘smaak herinnering’ en kwam je log tegen over het boek van Tessa Kiros. Helemaal mee eens.

    Groeten,
    Martine

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)