aug 082006
 

Met Sylvia bijna elke avond aan het werk kan ik nu naar hartelust experimenteren, maar aan de andere kant, voor één persoon koken geeft wel een beetje een "home alone" gevoel.

Recept voor één persoon.

  • 4 sardientjes
  • olijfolie
  • halve paprika, fijn gesneden
  • teentje knoflook (idem)
  • halve rode peper (idem)
  • zout, komijn, cayenne peper
  • peterselie en lente-uitje
  • partjes citroen
  • stokbrood

Hoe de sardientjes schoon te maken staat uitstekend in het eerste Moro kookboek. In dit geval kwamen ze ook nog uit de diepvries, dus moest ik ze eerst ontdooien. Zeven minuten op 180 watt in de magnetron was precies goed. Dan ontschubben, heel voorzichtig, maar wel precies. En vervolgens de ingewanden verwijderen en goed schoon spoelen onder de koude kraan. Ik heb de kopjes er ook maar afgehaald, dit was ook de eerste keer dat ik ze zo schoonmaakte.

Dan, een half uur van te voren, de vis ingewreven met zout, komijn en cayenne peper.

In een hete oven in een schaaltje eerst de olijfolie, knoflook, rode pepers en paprika gaar laten worden. Met de kleine hoeveelheden voor één persoon is dat in vijf minuten gebeurd. Dan de vis erbij en eerst vijf minuten laten garen en vervolgens vijf minuten in de gril stand.

Uit de oven er de peterselie en bosuitjes over heen. Plus de citroen.

Dit was precies goed. Wees een beetje ruim met de kruiden, vooral de komijn.

PS: hier smaakte de Mâcon prima bij. Deze fles had ook geen muffe geur.

  One Response to “Sardines home alone”

  1. ik krijg zojuist ’toestemming’ om dit recept eens uit te proberen. ;-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)