apr 142006
 

Voor vier personen

2 (niet te dikke) varkenshaasjes
vier plakjes gerookte kaas
vier ansjovisfilets
basis tomatensaus (2)
peterselie

boter, olie

Snijd elk varkenshaasje zo doormidden dat je twee dunne plakken hebt per varkenshaasje. Die moet je nog verder platter maken. Leg daartoe cellofaan onder en boven elk lapje vlees en sla het verder plat tot het niet veel meer verder wil. Voor dat plat slaan kan je heel goed een houten deegroller gebruiken. Het klinkt ingewikkeld, maar het is echt heel simpel.

Leg op elk lapje een plakje gerookte kaas en een ansjovis. Rol ze op en maak ze vast met één of twee cocktail prikkers. Braad de rolletjes aan in wat boter vermengd met olijfolie. Zet het vuur niet te hoog want de boter mag niet verbranden. Als ze mooi bruin zijn aan de buitenkant, zet ze in een niet te hete oven (150-180 graden) om na te garen. Het beste is ze over te zetten in een bakblik en ze wat te besprenkelen met de gebruikte boter. Dat na garen duurt ongeveer een half uur.

Neem vier voorverwarme borden. Maak op elk bord een basis van de (opgewarmde) tomatensaus. Leg er een rolletje op en bestrooi met wat fijngesneden peterselie. En dien direct op.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)