apr 142006
 

Een andere saus, ontleend aan Tessa Kiros.

2 stengels bleekselderij
1 ui
1/4 winterwortel

Maal deze ingredienten fijn in een keukenmachine (er moet nog wel een korrelige structuur zijn).

1 blik tomaten op sap
olijfolie
gedroogd pepertje (fijn gehakt)

In de sauspan met een dikke bodem eerst de fijngemalen groentes in wat olijfolie een minuutje of 5 fruiten. Het mag best wat droog aanvoelen, maar het moet natuurlijk niet aanbranden. Voeg dan de tomaten en het pepertje toe en laat in een minuut of 25 flink inkoken.

Proef even, als je het te flauw vindt, voeg wat zout en eventueel gemalen zwarte peper toe. Deze saus is nodig voor bij het vlees, dat zelf vrij pittig is.

Vries wat overblijft in voor later.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)