apr 142006
 

Alweer van Tessa Kiros afgekeken

Voor 4 personen

1 appel
50 gram walnoten (gepeld)
50 gram pijnboompitjes
50 gram pistache nootjes (gepeld)
struikje witlof
rucola
eikenbladsla
balsamico-azijn
een mooie olijfolie
citroensap

parmesaanse kaas (krulletjes, niet gemalen), ongeveer 40 gram

De mooiste truc in dit recept is om de appel niet bruin te laten worden. Vul een bak met ijskoud water, en doe daar een scheutje citroensap in. Boen de appel schoon, doorboor hem met een appelboor, snij hem daarna in mooie plakjes (dus met schil). Bewaar die plakjes in het water!

De rest is simpel. Doe de noten in een droge hete koekenpan tot ze een kleurtje hebben gekregen. Maak de witlof, rucola en sla klein en garneer ze op 4 borden. Verdeel daarover ook de noten. Maak een dressing van 3 delen olijfolie en een deel balsamico. Besprenkel daarmee de sla.

Als het tijd is om op te dienen, verdeel de appel over de borden en maak het af met een paar krulletjes kaas op elk bord. Een beetje zwarte peper erover kan geen kwaad.

Op deze manier kan je de salade al een tijdje vóór het diner voorbereiden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)