jul 072006
 

Tweede versie.

Dit keer laten we de ansjovis weg en proberen we de smaak meer te halen uit een aantal kruiden. Maar de bewerking voor de saus is eigenlijk hetzelfde: wokken!

–    pasta voor 2, gekookt zodat die gaar is als de saus klaar is!
–    2 tenen knoflook fijngehakt
–    basilicum en peterselie fijngehakt
–    4 groene pepers in stukjes zonder zaadjes
–    1 paprika in stukjes
–    artisjok hartjes (uit blik of voorverpakt en schoongemaakt)
–    olie
–    safraan (30 draadjes).

Fruit de knoflook eerst even aan in de olie, niet te lang, wok al snel de groentes mee. Als die wat zachter zijn zet je het vuur laag en voeg je de kruiden (safraan, peterselie en basilicum) toe en laat je die nog even sudderen. Het beste is de safraan eerst 10 minuten te weken in een bakje met ongeveer één eetlepel heet water. Dus met water en al er in kieperen.  Voor de rest als boven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)