jul 072006
 

Het lijkt erop dat wat men in het Spaans Langoustines noemt, meer wat wij noemen grote garnalen of gamba’s zijn. Anderzijds kent men ook gamba’s, dus het is niet helemaal hetzelfde. In ieder geval zijn het geen rivierkreeeftjes (onze langoustines), want ze hebben een garnalenstaart. Maar het maakt niet uit, dit is lekker met alle vis en grote garnalen of kreeftjes. De vis moet wel gefileerd zijn.

–    12 rauwe langoustines uit de diepvries – evt schoongemaakt
–    2 fijngesneden tenen knoflook, olie, beetje cayennepeper, beetje zoet paprikapoeder
–    bloem
–    2 limoenen in stukjes.
–    4 groene pepers zonder zaadjes in stukken
–    4 mootjes vis (heek of kabeljauw)

Doe wat olie in een ovenschaal. Maak de vis goed droog en strooi er wat bloem over (een mooie rijstbloem bijvoorbeeld).  Bestrooi de vis met wat paprikapoeder. In de schaal leggen samen met de langoustines. Leg er tussen in de fijngesneden pepers en de stukjes limoen. Bestrooi het geheel met wat knoflook en cayennepeper. Dit gaat in de oven op 200 graden, eerst 10 minuten  opwarmen maar daarna in de grilstand op volle kracht. De kunst is het zo te krijgen dat alles net gaar is en ook al een gril-korstje heeft.

Opdienen met bijvoorbeeld een simpeler versie van de aardappel-ovenschotel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)