jul 072006
 

Op vakantie geweest in Noord-Spanje, Gijon. In een heerlijke flat met een prachtige keuken konden we ons uitleven op het meer dan fantastische voedsel. Vandaag volgen een aantal recepten die ik daar gemaakt heb.

All recepten zijn voor 2 personen.

Aardappelschotel uit de oven.

–    3 grote nieuwe aardappelen, schoongeboend en in 4-8 stukken gedeeld.
–    2 fijngesneden tenen knoflook
–    1 rode paprika in stukjes
–    4 groene pepers zonder zaadjes in stukjes
–    1 ui in stukjes
–    10 gehalveerde (groene) olijven
–    150 gram stukjes gekookte intkvis.
–    olijfolie
–    (zoet) paprikapoeder

Doe wat olie in een ovenschaal, daarin de aardappelstukken en de knoflook. Voeg da paprika en groene pepers toe. Doe wat paprikapoeder over de aardappelen. Dit gaat een half uur in de oven op 200 graden. Haal het uit de oven en besprenkel de aardappelen met nog wat olie. Voeg de ui en de olijven toe. Dit gaat dan nog 20 minuten in de oven. Daarna gaat de inktvis erbij, die moet alleen nog maar warm worden, dus nog een minuut of 3 in de oven.

Opdienen met sla en een stukje vis (ook uit de oven).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)