okt 092006
 

Zondag stonden er weer mosselen op het menu, oorspronkelijk gepland met stokbrood, maar eigenlijk had ik trek in aardappelen erbij. Gelukkig hadden we nog een voorraadje. Creatief met aardappelen.

Voor twee personen:

  • een ons of 4 aardappelen, geschild, in blokjes van ongeveer 2,5 cm dik
  • flink wat neutraal smakende olijfolie (Spaans)
  • snufjes rozemarijn, tijm, zout en peper

In een stevige koekenpan een laagje olie opwarmen, tot het goed borrelt. Het vuur temperen. De aardappelblokjes er in (roer)bakken totdat ze een eerste korstje hebben. Blokjes er uit scheppen en even laten uitlekken op bakpapier. Dan in een ovenschaal (verder olie toevoegen is niet nodig), en bestrooien met de kruiden. Nog een minuut of 20 in de oven op 180 graden, en dan nog een paar minuten onder de gril.

Bij andere gerechten kan je iets meer kruiden gebruiken en bijvoorbeeld ook knoflook. Maar bij dit menu leek het beter me wat in te houden met de smaken. Dit was het hele menu:

  • 2 kg mosselen, gekookt in van te voren wat aangezette groentetjes (venkel, prei, wortel, bleekselderij)
  • eigen gemaakte mosterdmayo
  • een salade met hollandse garnalen en diverse groentes zoals sla, lenteuitjes, tomaten, haricot verts
  • en dus de aardappeltjes.

Er bij een prima Tokay Pinot Gris.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)