aug 282005
 

Nog een tweepersoonsgerecht van afgelopen vrijdag, hoewel — het was misschien iets teveel voor 2. Dit is nogal Chinees geƶrienteerd: je hebt alleen een wok nodig en een pan om de mie in te koken. Je kunt de mie vervangen door noedels uit een pakje die je direct in de wok kunt opwarmen, maar persoonlijk vind ik die minder lekker dan een echte Indische mie.

Dit is een snelklaar recept — het snijden is het meeste werk.

kip:

  • 3 ons kipmedaillons, in reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook uit de knijp
  • 1 eetlepel gember geraspt
  • 2 stengels citroengras: alleen het wit fijngesneden

woksaus:

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker

groentes:

  • 1 ons shii-take gesneden
  • 1 klein paksoi-kooltje van een ons of twee
  • 1 rode paprika gesneden
  • 1 rode peper zonder zaadjes fijngesneden

2 ons eier-mie

garnering:

  • 3 bosuitjes, fijngesneden

Breng water aan de kook in een pan. Daar moet straks de mie in.Maak olie heet in de wok. Roerbak de kip met de kruiden, als de kip gaar is deze na ongeveer 5 minuten verwijderen. Voeg wat olie toe en roerbak de groentes 2-3 minuten. Gooi ondertussen de mie in het kokend water en kook deze gaar. Bij de mie die ik gebruik moet het water alleen maar weer aan de kook komen en dan moet het vuur worden uitgezet. Na 3-4 minuten is de mie gaar. Even in een vergiet of zeef laten uitlekken.Gooi de kip terug in de wok en voeg de woksaus toe. Laat even een minuutje inkoken. Dan de mie mee opwarmen, de garnering erbij en klaar. Direct opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)