okt 132005
 

Een van de eerste Chinese recepten die ik maakte uit een 70-er jaren kookboek. Gisteren gemaakt voor zes personen, maar wat volgt is de twee-persoons of bijgerecht-variant.

  • 100 gram garnalen (rauw – grotere maat)
  • 200 gram asperges (puntjes – in tweeën gesneden)
  • 2 schijfjes gember fijngesneden
  • 2 eetlepels licht soja
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 theelepel suiker
  • olie
  • optie: oestersaus

Wok rauwe garnalen echt even goed, samen met de gember. Haal ze uit de wok. Gewone asperges eerst schillen, de asperge-puntjes van AH direct gebruiken. Wok ze op een hoog vuur, daarna de garnalen terug en afblussen met de rest van de ingredienten.  Voeg wat oestersaus bij als je dat lekker vindt. Kan worden warm gehouden in de oven. Met gekookte garnalen is het beter eerst de asperges te wokken en dan de garnalen op het laatst toe te voegen en op te warmen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)