mei 282012
 

Ik kocht een klein kreeftje van net geen 500 gram zaterdag. Het is nog niet helemaal het seizoen, en op de markt in Leiden zijn ze ook niet helemaal top kwaliteit. Deze ging dus heel snel na aankoop in de court bouillon, 5 minuten. Daarna heb ik hem schoon gemaakt en in vacuum zakjes bewaakt in de koelkast. Ja – dat scheelt qua smaak.

Salade:-

  • kervel
  • bleekselderij
  • bieslook
  • dragon
  • klein stukje pata negra (donkere rauwe ham)
  • olie en limoen
  • peterselie; p/z
  • mayonaise met wat mosterd en aioli

Snijd de pata negra heel fijn en bak even op in wat olijfolie. Misschien 3/4 minuut. Overgiet de rest van de salade met de olie en de ham.  Houd een beetje olie in de pan. Maak de salade door alles fijn te snijden. Maak op smaak met het sap van limoen en p/z. Nog een enkel takje peterselie er bij.

De al geprepareerde kreeft gaat nu een minuutje in de heel hete pan met de olijfolie van de ham. Ze moeten net het smaakje erven. Bruinen hoeft niet. Maak de borden op met wat salade, twee streepjes mayonaise en de kreeft.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)