mei 272012
 

Het komt uit een kookboek voor de combi-stoomoven, maar da’s bijna onzin om deze groentes te gaan stomen. Alle groentes, mits fijn genoeg gesneden, kun je 4 minuten koken.

  • 150 gr haricots verts in drie gesneden
  • 150 gr snijbonen in schuine reepjes van een cm. gesneden
  • kleine roosjes van een paar ons broccoli, en nog wat dunne plakjes van de stam
  • 150 gr verse doperwten gedopt (dus het dubbele in de peul)

Zoals ik zei, 4 minuten koken in wat water in dezelfde pan en dan afgieten en laten afkoelen.

  • 1 citroen
  • olijfolie
  • honing; p/z
  • 25 gr rucola
  • 75 gr feta kaas in blokjes
  • 75 gr taggiasche olijven zonder pit.

Maak van citroensap, olie, honing en p/z (mosterd mag ook) een mooie dressing; doe daar de lauwe groentes door en de rest. Meng goed door elkaar en dien snel op.

Erbij een poussin (piepkuiken) gevuld met citroen die een uurtje in de oven had doorgebracht: 45 minuten op 200 graden met 95% stoom, en nog 15 minuten op 200 graden met 30% stoom. Het is dan krokant aan de buitenkant, en van binnen zo mals en gaar dat het van de botjes valt.

Ruim voldoende op deze zomerse dag voor twee personen. En ja, heel lekker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)