apr 152007
 

Voor twee personen had ik twee keer twee ons zeebaars filet. Die kruid ik met onder andere paprikapoeder, cayennepeper en wat me verder leuk lijkt op dat ogenblik. Dan haal ik de vis door de bloem, en dat doe ik heel zorgvuldig, alsof ik de bloem de vis in masseer. Op die manier neemt de vis het allemaal op.

De saus is een nepsaus meer het werkt prima. Je laat een half blokje vis-bouillon smelten in een paar deciliter water en voegt daar kruiden aan toe — vandaag dille en thijm, morgen misschien weer wat anders, nl. wat je lekker vindt — en dit keer had ik ook een fijngesneden sjalotje. Essentieel is de saffraan: op dit ogenblik voeg ik twee zakjes saffraan (AH size van 0,05 gram) toe. Laten inkoken, en als dat niet helemaal lukt, inbinden met alles-binder.  Voeg tenslotte 16 garnalen uit de diepvries toe.

De vis wordt op de gril gemaakt. Dat deed ik al eerder.

  3 Responses to “Zeebaars met saffraan-saus”

  1. Dag Mr Ooyer:
    Ook bij ons vol overgave geëxperimenteer met saffraan. De prijs van die kleine AH verpakkingen is per keer dan wel niet hoog, op den duur loopt het aardig op. Ik vond op internet een adres in België waar de saffr. stukken goedkoper is; http://www.espagnegourmande.be/
    Ze leveren 5 gram voor € 12.
    Ze zitten in Turnhout en we moeten binnenkort daar in de buurt zijn dus zou het iets worden dan zult u er beslist iets over teruglezen.
    Er is overigens veel meer saffraan te vinden op internet, ook in Nederland.

    Overigens: complimenten voor het Roemeens aardewerk. De Japanse schaaltjes van het Asperge-artikel lijken familie van borden die wij onlangs kochten bij een Chinese groothandel in Eindhoven. Heel Japans en ook mooi.

    Groet, Paul, Ministerie enz.

  2. Hoi Paul, misschien was het ook wel 0,5 gram — geen 0,05 — per zakje bij AH, maar te duur is het zeker op de lange termijn. Mijn voorraadje van vorig jaar uit Spanje was helaas al lang op en ik wacht op een nieuwe [hint, hint :-) ]

    Ik heb nog twee aardewerk foto’s toegevoegd. En Ellen: sterkte met je vinger…

  3. Beste Heren,

    Wanneer jullie de saffraan voor het koken een belangrijke ingredient vinden (zoals het hoort), ik zou voor beste kwaliteit saffraan ‘Sargol Saffraan’ jullie adviseren naar mijn website te kijken.

    Wanneer jullie met mij contact opnemen, ik kan jullie een proef bakje verzenden (-/+ 0.3gr – 6 keer AH size).

    Culinaire groet,

    SaffraanRecepten.nl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)