mei 312015
 

Tien jaar geleden verschenen mijn eerste blog-stukjes met recepten. Inmiddels zijn we bijna duizend recepten verder, er staan er tussen die ik vergeten ben, maar er zijn er ook veel die ik nog steeds maak.  Niet alleen mijn favorieten maak ik vaker, maar ook recepten waarvan ik denk dat die (nog) beter kunnen.

 

2015-05-31c

 

Dus niet zo vreemd: ik maakte de creatie van afgelopen vrijdag meteen opnieuw. Omdat er nog veel aan te ontdekken valt, omdat het misschien zelfs beter kan en omdat het feest is.

Bloggen is sterk veranderd in die tien jaar. Ik was één van de eersten met recepten, maar tegenwoordig zijn er alleen al in Nederland honderden. Dat vertaalt zich uiteraard in minder bezoekers en minder reacties, al is een hoog bezoekers-aantal nooit mijn hoofddoel geweest. Ik wilde gewoon onthouden wat ik maakte en dan moet je het wel opschrijven.

Soms reageren lezers met een opmerking dat ze een recept ook gemaakt hebben of gaan maken. Zo is “mijn” versie van de Gravad Lax bij diverse anderen ook het favoriete recept voor Gravad Lax geworden. Ik ben benieuwd of er nog meer verhalen over het maken van mijn recepten van dit blog te vertellen zijn. Successen of mislukkingen – dat maakt niet uit!

  One Response to “Tien jaar bloggen – welke favorieten?”

  1. Een welverdiende felicitatie Jan!
    Je creatieve recepten, de duidelijke beschrijvingen en de prachtige foto’s hierbij maken je tot een absolute topper onder de foodbloggers. Ga er vooral mee door zodat we kunnen blijven leren en genieten van je.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)