mei 292005
 

Inderdaad ben ik zaterdag ‘s-ochtends naar de visboer geweest. Hij had alleen verse octopus, geen kleine inktvisjes zoals een paar weken terug. Ook verse mosselen ontbraken dit keer.  Ik kwam terug met een stuk octopus, een mooie dorade, gekookte mosselen en garnaaltjes.Zaterdagavond heb ik al wat gerechten voorbereid. Met pijlstaart-inktvisjes kan je direct frituren, maar de grote broer octopus moet eerst gekookt. Dit stukje van ruim een pond ging in zijn geheel in een pan met water, en na drie kwartier was hij zacht genoeg. Bewaar wat van het kookvocht.Snij de inktvis nu in kleinere stukjes en bak die in een wok. Voeg toe: knoflook, paprika, paprika-poeder en de pepers. Blus af met een beetje kookvocht.Ingredienten:

  • 500 gram inktvis
  • 2 theelepels papika-poeder
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1,5 groene jalapeno-peper (zonder zaadjes)
  • 1 rode puntpaprika (in stukjes).

Zie hier het resultaat. Het slinkt dus flink, die inktvis. Of hadden we al wat te veel geproefd?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)